Erio werkt als Application Developer bij LowQode. Vandaag neemt hij je mee in een dag in zijn leven tijdens het werk.

Om 06.20 uur gaat mijn wekker. Ik start de dag rustig op en geniet van mijn ontbijt. Rond 07.50 uur stap ik in de auto richting kantoor. Aangekomen op kantoor om 08.30 uur, pak ik meteen een kop koffie. Ik check snel mijn e-mails en kijk of er dringende zaken zijn voor mijn klanten. Om 08.45 uur is het tijd voor de daily stand-up met het scrumteam. Hier bespreken we kort de status van de sprint, wat iedereen vandaag gaat doen en of er nog obstakels zijn.

Na de daily check ik als eerste OutSystems AI Mentor Studio om te kijken of er bevindingen zijn in mijn gisteren geproduceerde software. Wij hebben als team afgesproken dat AI Mentor iedere ochtend leeg moet zijn, zodat wij zeker weten dat wij netjes en volgens de regels software bouwen.

Vervolgens ga ik verder met het controleren van de status van lopende projecten. Momenteel werk ik aan twee projecten: één waar ik aan het ontwikkelen ben en één waar ik het beheer van de applicatie doe. Voor het beheerproject check ik of er belangrijke zaken zijn die aandacht nodig hebben en verwerk ik eventuele bevindingen van de vorige dag.

Rond 10.00 uur is het tijd om aan de slag te gaan met nieuwe development items. Eerst voer ik een peer review uit op het werk van een collega. Dit houdt in dat de werking van de code controleer en vergelijk met de gewenste functionaliteit.  Als er bevindingen zijn vermeld ik dit onder de ‘review findings’ op het Azure DevOps board.  Daarna ga ik verder met mijn eigen ontwikkelwerk. Ik werk voornamelijk met OutSystems. Vandaag start ik met het maken van een aantal aggregate (queries) op de gisteren gemaakte entiteiten.

Om 11.00 uur houden we een sprintwissel. Dit betekent dat we beginnen met een retrospective: we kijken terug op de afgelopen sprint, bespreken wat goed ging en wat beter kan. Daarna geven we een demo van de opgeleverde items. Dit is altijd een leuk moment om te zien wat we met het team hebben bereikt.

12.00 uur - Lunchtijd! Soms maak ik een wandeling om mijn hoofd leeg te maken, andere keren speel ik een potje pool met collega's. Na de lunch, rond 13.00 uur, is het tijd voor de sprintplanning voor de volgende twee weken. Eind vorige week hebben we de refinement van de user stories gedaan. Vandaag bepalen we samen de prioriteiten en zetten het scrumboard klaar voor de komende sprint. Dit doen we in onderling overleg, zodat iedereen weet wat er van ons als team verwacht wordt.

Met de sprintplanning achter de rug om 15.00 uur, duik ik weer in mijn ontwikkelwerk. Af en toe komt er een bugfix tussendoor van het beheerproject. Vandaag heb ik een uurtje nodig om een bug te verhelpen. De rest van de middag werk ik verder aan de ontwikkeling van nieuwe features. Het is fijn om geconcentreerd te kunnen werken, maar tussendoor is er altijd tijd voor overleg met collega's als dat nodig is.

Rond 17.15 uur loopt de werkdag ten einde. Voor dat ik afsluit werk ik het Azure DevOps board bij, zodat de scrummaster morgenochtend een goed overzicht heeft van de status van het project. We besluiten nog even een potje pool te spelen voordat we naar huis gaan. Om 17.30 uur vertrek ik naar huis, tevreden over een productieve dag. Morgen werk ik thuis, een fijne afwisseling met de dagen op kantoor in Utrecht en in Apeldoorn.

Bij LowQode houden we van afwisseling en flexibiliteit. Minimaal twee dagen per week werken we gezamenlijk op kantoor en de andere  dagen is iedereen flexibel. Eén dag per week werk ik op ons kantoor in Apeldoorn, waar ik soms samenwerk met andere collega’s.

Met een divers team van developers, een scrummaster, product owner en tester, zorgen we ervoor dat elke dag boeiend en uitdagend blijft. De combinatie van development en beheer houdt mijn werk afwisselend en dynamisch. Het is die variatie wat mijn werk bij LowQode zo leuk maakt!